Lammelser

Halvsidig lammelser etter slag. Ansiktlammelser etter slag. Lammelser i underektremitetene. Trigeminusnevralgi

Bestill Time Nå

Via vår online-booking kan du booke en time hos oss her og nå.

Akupunktur i behandling av lammelser: 
Akupunktur kan brukes i behandling av flere typer lammelser. Ved lammelser i ansiktet er akupunktur brukt i kina i lang tid. Erfaring viser at nålene kan  ha en positiv effekt på ansiktslammelser.


Innenfor akupunktur snakker man blant annet om ytre patogene faktorer, hvor ”invasjon av vind”  kan være en del av årsaken til ansiktslammelsen. Ansiktslammelse eller facialisparese kan i mange tilfeller oppstå akutt og uten noen form for forvarsel. Den kan oppstå som følge av trekk / vind eller en forkjølelse, eller angrep fra et virus. Men i mange tilfeller vet man ikke årsaken til facialisparese.


Behandling: 

Akupunktøren vil kunne sette  nåler i akupunkturpunkter både i ansiktet der lammelsen sitter, og i noen tilfeller bruker vi også punkter på armer og ben. Man kan benytte både moxa og strøm på nålene. I begynnelsen er det nyttig å komme til akupunkturbehandling ca. 2 ganger i uken. Om behandlingen blir langvarig eller ikke kan være vanskelig å si på forhånd, men en serie på 12 behandlinger vil i svært mange tilfeller gi god bedring i ansiktslammelsene.


Lammelser etter Slag: 

I noen tilfeller kan akupunktur være en effektiv behandling ved halvsidige lammelser etter hjerneslag. Prognosen til pasienten er likevell avhengig av omfaget av hjerneskaden, og hvor raskt pasienten kommer til behandling etter slagtilfellet. Pasientens alder og fysiske forutsetninger er også avgjørende for prognosen til pasienten. Er prognosen dårlig vil flere behandlinger være pågrevd for å oppnå et positivt resultat. Ved hjerneslag hos yngre pasienter er prognosen bedre.


Akupunktur Alliansen kan vise til gode resultater når det gjelder behandling av lammelser

Ring oss i dag for mer informasjon og bestilling av konsultasjon

Fortell oss hva du trenger hjelp til. Vi er her for deg.