Hva er akupunktur?

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform som gjennom lang erfaring og moderne medisinsk forskning har vist seg å være en effektiv behandlingsmetode. Akupunktur er en av de eldste behandlingsformer i verden.

Bestill Time Nå

Via vår online-booking kan du booke en time hos oss her og nå.

I akupunktur forklares sykdommer/ lidelser som ubalanse eller blokkering av livsenergien, den såkalte Qi. Hensikten med behandlingen er å få energien til å flyte fritt igjen, slik at vitale organer kan få sin nødvendige næring.

Akupunktur brukes i dag som behandling praktisert etter tradisjonell kinesisk medisin, men også som nyere former for akupunktur.

 

Ordet akupunktur er sammensatt av de to latinske ordene acus som betyr nål eller spiss og punctura som betyr å punktere/stikke.

 

I kinesisk medisin ser vi på kroppen som en helhet bestående av en rekke vitale organer og energibaner (meridianer) som binder organene sammen. I dette kretsløpet skal energien (Qi) strømme fritt og harmonisk, hvilket er en forutsetning for god helse. Ulike faktorer kan påvirke gjennomstrømningen av Qi. For eksempel vil en ubalanse mellom hvile og aktivitet, varme og kulde, feil kosthold, langvarig ubearbeidede følelser, emosjonelle sjokk, traumer, kunne føre til at Qi enten stopper opp eller “løper løpsk”, og sykdom og smerter blir et faktum. Hensikten med bruk av nåler og andre verktøy akupunktører benytter, er å få energien til å flyte fritt gjennom kretsløpet igjen. Akupunktur kan stimulere kroppens egne helbredelsesprosesser.

Akupunktur kan ha smertedempende effekt, dette er godt dokumentert ved at akupunktur stimulerer egenproduksjon av blant annet endorfiner. Andre stoffer som for eksempel seratonin blir frigjort, dette kan forklarer noe av den positive effekten akupunktur kan ha på pasientens psykiske tilstand. Forskning har også avdekket hvordan akupunktur stimulerer dannelsen av stoffer lokalt som kan virke utvidende på blodårene, og dermed kan bedre perifer sirkulasjon. Slik blir gjennomblødningen i muskulaturen bedret, og akupunktur kan derfor virke muskelavslappende. 

 

Forskning viser også hvordan akupunktur kan stimulere immunapparatet, og har en rekke ulike hormonelle effekter. 

Ring oss i dag for mer informasjon og bestilling av konsultasjon

Fortell oss hva du trenger hjelp til. Vi er her for deg.