Avhengighet

Alle avhengigheter lar seg behandle. Med akupunktur blir prosessen enklere enten det gjelder alkohol, rus, sukker, mat, nikotin eller andre avhengigheter.

Bestill Time Nå

Via vår online-booking kan du booke en time hos oss her og nå.

Akupunktur kan redusere suget etter stoff, alkohol, sukker og nikotin ”Dette er nøyaktig det terapeuter som jobber med rus avhengighet og andre avhengigheter alltid har ønsket seg. Noe som virkelig reduserer suget som den avhengige personen føler. Det er jo dette suget som fører til at de avhengige personene får gjentatte tilbakefall til rusen fordi de ikke klarer å stå imot dette suget”.

 

Akupunktur mot avhengighet er ikke spesifikk i aksjon. Med det menes at akupunktur kan benyttes mot mange, kanskje alle former for kjemisk avhengighet. Med det komplekse mønsteret vi ser i dag av blandingsmisbruk i alt fra heroin til amfetamin, cocain ”speedballs” (Blanding av heroin og cocain), Marihuana, ”designer” stoff som LSD og ecstacy og ikke minst alkohol. Og at akupunktur kan brukes ved alle disse former for kjemisk avhengighet, bør ikke undervurderes. 

 

Akupunktur kan hjelpe mot abstinenser, både i den akutte fasen, men også i de såkalte post abstinense faser, der depresjon og andre problemer som indre uro, søvn problemer, angst og mangel på livsglede kan intreffe.

 

Øre Akupunktur:

Ved behandling av narkomani og alkoholisme blir øre-akupunktur benyttet i klinisk praksis, også ved forskjellige andre former for avhengighets problematikk, som overspisning/overvekt, gambling og røyking. 

 

Metodene varierer. Spesielt for røykeavvenning og appetitt reduksjon hos overvektige har det utviklet seg forskjellige standardoppsett.” Pasientens motivasjon er likevel avgjørende om behandlingen skal være vellykket.

 

Behandling: 

Hvor ofte og hvor lenge pasienten skal gå til behandling avhenger en del av hvilken avhengighet det er snakk om. I den akutte fasen er det nødvendig med 2 behandlinger i uken den første månden. 

 

Ved Akupunktur Alliansen benytter vi både Øre akupunktur og klassisk Kinesisk akupunktur i behandling av alle typer avhengighet. Og vi kan vise til gode resultater her ved klinikken.

Ring oss i dag for mer informasjon og bestilling av konsultasjon

Fortell oss hva du trenger hjelp til. Vi er her for deg.